Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 1 februarie 2014

Perisoare din cartofi la cuptor

Perisoare din cartofi la cuptor
Ingrediente:
1.      1 kg cartofi
2.      1-2 oua
3.      100 g cascaval
4.      4 linguri ulei
5.      1 legatura verdeata
6.      1 cana suc de rosii
7.      1 lingura faina
8.      sare
9.      piper
Mod de preparare:
1.Cartofii se fierb in coaja,se curata apoi se trec prin masina de tocat carne.Piureul astfel obtinut se amesteca cu ouale batute putin,cu cascavalul ras,cu 2 linguri de ulei si cu verdeata tocata marunt.
2.Se condimeanteaza cu sare si piper dupa gust.Se amesteca bine ingredientele si,cu mainile umezite se formeaza perisoare din pasta obtinuta.Perisoarele se pun una langa alta intr-o tava unsa cu ulei.
3.Tava se da la cuptor ,la foc potrivit.Intre timp,se pune intr-o tigaie o lingura de ulei si se rumeneste putin faina.Se stinge cu o cana de apa si cu bulionul de rosii dupa care se lasa sa fiarba la foc potrivit circa 10 minute.
4.Cand sosul s-a ingrosat se toarna peste perisoarele din tava si se mai lasa tava la cuptor inca 5 minute.Deasupra se presara verdeata tocata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu