Perisoare din
cartofi la cuptor
Ingrediente:
1.
1 kg
cartofi
2.
1-2 oua
3.
100 g
cascaval
4.
4 linguri
ulei
5.
1
legatura verdeata
6.
1 cana
suc de rosii
7.
1 lingura
faina
8.
sare
9.
piper
Mod de preparare:
1.Cartofii se fierb in
coaja,se curata apoi se trec prin masina de tocat carne.Piureul astfel obtinut
se amesteca cu ouale batute putin,cu cascavalul ras,cu 2 linguri de ulei si cu
verdeata tocata marunt.
2.Se condimeanteaza cu sare
si piper dupa gust.Se amesteca bine ingredientele si,cu mainile umezite se formeaza
perisoare din pasta obtinuta.Perisoarele se pun una langa alta intr-o tava unsa
cu ulei.
3.Tava se da la cuptor ,la
foc potrivit.Intre timp,se pune intr-o tigaie o lingura de ulei si se rumeneste
putin faina.Se stinge cu o cana de apa si cu bulionul de rosii dupa care se
lasa sa fiarba la foc potrivit circa 10 minute.
4.Cand sosul s-a ingrosat se
toarna peste perisoarele din tava si se mai lasa tava la cuptor inca 5
minute.Deasupra se presara verdeata tocata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu