Pachetele de
primavara
Ingrediente
1.
1
lingurita usturoi zdrobit,
2.
1/2
lingurita ghimbir ras,
3.
10 ml
ulei,
4.
1
lingurita coriandru proaspat,tocat,
5.
1 ceapa
verde tocata marunt,
6.
1 morcov
ras,
7.
50 g
varza tocata fin,
8.
120 g
carne de porc,
9.
6 foide
orez,
10.
2
lingurite sos chilli,
11.
1 1/2
lingurita faina,
12.
3 linguri
apa
Metoda de preparare
Prajeste carnea de porc
taiata in cubulete intr-o tigaie neaderenta, fara ulei, pana cand serumeneste.
Scurge de grasime si pune carnea deoparte.Intr-un bol amesteca carnea de porc,
varza, morcovul, ceapa, coriandrul, ghimbirul, usturoiul,sosul chili si o
lingura de ulei. Intr-un alt bol amesteca 3 linguri de apa cu faina (sau amidon
de porumb daca ai).Incepe sa rulezi foile de orez, dupa ce le inmoi in
prealabil in apa calda timp de 10-15 secunde.Pune pe fiecare foaie cate 1-2
linguri (in functie de cat de mare este foaia) din umplutura cucarne de porc
preparata. Se aduce partea inferioara a foii deasupra umpluturii, apoi se
acopera cu una dintre partile laterale, apoi cu cealalta. Se infasoara totul in
restul de foaie, intr-un rulou strans bine.Unge fiecare rulou cu amestecul de
apa si faina. Pune rulourile intr-un singur strat intr-o tava si ungele cu
putin ulei.Coace-le in cuptorul preincalzit la 220C/ gaz treapta 7, timp de 20
de minute pana se rumenesc usor.Servestele cu sosuri Thai picante.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu