Mititei romanesti
Ingrediente
Pentru 25 de mici (mai mari
:))
1.
500 gr
carne de porc (tocata)
2.
500 gr
carne de vaca
3.
500 gr
carne de miel sau oaie
4.
1 lingura
boia dulce
5.
1
lingurita piper
6.
1
lingurita sare
7.
1
lingurita bicarbonat de sodiu
8.
1
lingurita cimbru
9.
10 catei
de usturoi pisati
10. 500 ml zeama de carne, apa sau apa
minerala
11. Mod de preparare
Carnea se pune intr-un
castron si se framanta intai cu sarea si bicarbonatul, apoi se adauga toate
mirodeniile si se framata bine adaugand din cand in cand zeama de carne.
Se lasa cel putin 4-5 ore in
frigider ca sa ia gust, apoi se formeaza micii (cu mainile ude) si se pun pe
gratarul incins!
Se servesc calzi cu cartofi,
prajiti sau piure, mustar si muraturi!
O nebunie!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu