Mancare de urzici
cu mamaliguta
Ingrediente
1.
1 kg
urzici
2.
1
crenguta leustean
3.
1 catel
usturoi
4.
1 ceapa
5.
1 lingura
faina alba
6.
malai
Mod de preparare
Mancare de urzici cu mamaliguta este o
mancare usoara si de sezon.
Se pun urzicile la fiert cu o crenguta de
leustean si o ceapa taiata in doua. cand considerati ca sunt fierte, scoateti
urzicile din apa, aruncati ceapa si pastrati apa in care au fiert.
Peste urzici se adauga 3 linguri cu faina
de malai si o lingura faina de grau. Cu o lingura de lemn se fraca bine
urzicile cu cele adaugate, pana se face ca o pasta.
Intre timp se taie marunt un catel de
usturoi si leustean.
Compozitia de urzici se subtiaza cu apa in
care au fiert urzicile.
Inainte cu 5 minute de a fi gata se adauga
usturoiul si leusteanul.
Intre timp se face mamaliguta.
Intr-o craticioara se incalzeste un pic de
ulei (eu am pus de masline) si se adauga compozitia subtiata de urzici.
Se mai fierbe un pic, pana se fierbe malaiul.
Mod de servire
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu