Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 26 februarie 2014

Mancare de urzici cu mamaliguta

Mancare de urzici cu mamaliguta
    Ingrediente
1.      1 kg urzici
2.      1 crenguta leustean
3.      1 catel usturoi
4.      1 ceapa
5.      1 lingura faina alba
6.      malai
    Mod de preparare
    Mancare de urzici cu mamaliguta este o mancare usoara si de sezon.
    Se pun urzicile la fiert cu o crenguta de leustean si o ceapa taiata in doua. cand considerati ca sunt fierte, scoateti urzicile din apa, aruncati ceapa si pastrati apa in care au fiert.
    Peste urzici se adauga 3 linguri cu faina de malai si o lingura faina de grau. Cu o lingura de lemn se fraca bine urzicile cu cele adaugate, pana se face ca o pasta.
    Intre timp se taie marunt un catel de usturoi si leustean.
    Compozitia de urzici se subtiaza cu apa in care au fiert urzicile.
    Inainte cu 5 minute de a fi gata se adauga usturoiul si leusteanul.
    Intre timp se face mamaliguta.
    Intr-o craticioara se incalzeste un pic de ulei (eu am pus de masline) si se adauga compozitia subtiata de urzici.
    Se mai fierbe un pic, pana se fierbe malaiul.
    Mod de servire

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu