Batoane de peşte
cu susan
Ingrediente 2 fileuri de peste
1.
100 g
susan
2.
lingura
condimente pentru peste
3.
un ou
4.
100 g
faina
5.
ulei
pentru prajit
Modul de preparare a retetei
De aceasta data am folosit
file de pangasius - evident ca se poate poate folosi orice peste. Spalam
fileurile de peste, le scurgem bine si le condimentam pe amandoua partile.
Asteptam o jumatate de ora sa intre condimentele in peste si apoi il taiem
suvite (pe lungime).
Tavalim batoanele de peste
prin faina, apoi prin oul batut si la sfarsit prin susan. Pestele
"mananca" destul de mult susan, asa ca n-ar strica sa veti o mica
rezerva. Eu am ramas fara susan la ultimele trei batoane de peste.
Inainte de a ne apuca de
prajit batoanele de peste vom pregati farfuria in care le vom pune dupa prajire.
Tapetam farfuria cu servetele pentru a absoarbe surplusul de ulei din batoanele
de peste si o asezam cat mai la indemana.
Punem tigaia cu ulei la
incins si apoi prajim cateva minute batoanele de peste pe fiecare parte (pana
vor capata o culoare aurie). O parte dintre aceste batoane de peste le-am
mancat imediat ce le-am prajit, iar pe celelalte mai tarziu cu un sos de
usturoi cu smantana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu