Zacusca de fasole
Ingrediente
1.
Zacusca
de fasole
2.
1 kg
gogosar,
3.
1 kg
ceapa,
4.
500 gr
fasole foabe,
5.
4
morcovi,
6.
500
ml ulei,
7.
1 kg
rosii ,
8.
piper,
9.
1/2
lingurita de cimbru uscat, sare (se foloseste sarea grunjoasa)
Mod de preparare
Fasolea se fierbe in mai multe ape, fara
sare. Nu trebuie sa fie fiarta de tot, apoi se lasa la racit si se da prin masina de tocat carne.
Morcovii se curata si se dau pe razatoare sau se taie
cubulete. Gogosarii se curata se seminte
si se vor taia impreuna cu cu ceapa,
cubulete.
Rosiile se curata de coaja si de seminte,
apoi se toaca marunt.
Intr-o oala mai mare se incinge uleiul, se
adauga ceapa si morcovul si le lasam sa se soteze, pana ceapa devine sticloasa.
Se adauga gogosarul si amestecam.
Se lasa pana se inmoaie apoi adaugam pulpa
de rosii si lasam la fiert cca 30-40 min.
Se adauga fasolea , cimbru , sare si piper
dupa gust. Se lasa la fiert cca 30 min, pana cand fasolea s-a fiert si uleiul
s-a ridicat deasupra. Daca fasolea nu s-a fiert, se poate adauga apa
calda(apa din care a fiert fasolea).
Zacusca fierbinte se pune in borcane curate
si calde si se capseaza. Se sterilizeaza cca 30 min, apoi se invelesc in
servete de bucatarie si se lasa pana a doua zi, apoi se pun la camara.
Se serveste rece in zile de post cu
muraturi , o bunatate …
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu