Muschiulet de porc
la tigaie cu mazare
Ingrediente
500 gr mazare
50 gr bacon (sau
costita afumata)
1 ceapa mica
1/4 ardei rosu
1 catel usturoi
1 rosie din
conserva (+ 2 linguri suc de rosii)
1/4 legatura
patrunjel
1 lingura ulei
sare, piper
Portii: 3-4
Muschiulet de porc la tigaie
cu mazare - Preparare
Se scoate muschiuletul din
frigider si se curata de toate pielitele albe. Se taie felii de 2 cm grosime
(socotiti 3 felii de persoana). Pe masa de lucru se presara piper negru
macinat, fulgi de chili si sare (o idee mai multa decat ati pune de obicei). Se
rostogolesc feliile de muschiulet prin condimente atfel incat sa fie acoperite
pe ambele parti si pe margini. Se pun feliile pe o farfurie si se lasa la temp.
camerei in jur de 2 ore (in jur de 22C; daca e foarte cald in bucataria
voastra, reduceti timpul sau le puteti lasa cateva ore la frigider si apoi le
scoateti doar pentru jumatate de ora afara).
Se incinge uleiul. Se adauga
ceapa tocata marunt, baconul si ardeiul taiate cubulete. Se calesc pana ceapa se
inmoaie bine de tot.
Se adauga usturoiul strivit
si se caleste inca 1 minut. Se adauga rosia strivita cu furculita impreuna cu
sucul de rosii. Se caleste inca 2 minute.
Se adauga mazarea si 250 ml
apa. Se condimenteaza cu sare si piper. Se aduce la fierbere. Se fierbe mazarea
cu capac timp de 10 minute. Se ia capacul si se mai fierbe 10 minute,
amestecand des, mai ales pe final. La final, apa trebuie sa scada aproape de
tot, sa ramana sos doar cam de 1 deget in oala. Se adauga patrunjelul tocat
fin.
Cand e gata mazarea,
incingeti o tigaie antiaderenta in care ati picurat putin ulei. Se prajesc
feliil de muschiulet cate 2.5 minute pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie,
se acopera cu folie de aluminiu si se lasa sa stea 2-3 minute.
Se serveste mazarea cu muschiuletul
la tigaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu