Blogul meu

Blogul meu

luni, 20 ianuarie 2014

Muschiulet de porc la tigaie cu mazare

Muschiulet de porc la tigaie cu mazare
Ingrediente
500 gr mazare
50 gr bacon (sau costita afumata)
1 ceapa mica
1/4 ardei rosu
1 catel usturoi
1 rosie din conserva (+ 2 linguri suc de rosii)
1/4 legatura patrunjel
1 lingura ulei
sare, piper
Portii: 3-4
Muschiulet de porc la tigaie cu mazare - Preparare
Se scoate muschiuletul din frigider si se curata de toate pielitele albe. Se taie felii de 2 cm grosime (socotiti 3 felii de persoana). Pe masa de lucru se presara piper negru macinat, fulgi de chili si sare (o idee mai multa decat ati pune de obicei). Se rostogolesc feliile de muschiulet prin condimente atfel incat sa fie acoperite pe ambele parti si pe margini. Se pun feliile pe o farfurie si se lasa la temp. camerei in jur de 2 ore (in jur de 22C; daca e foarte cald in bucataria voastra, reduceti timpul sau le puteti lasa cateva ore la frigider si apoi le scoateti doar pentru jumatate de ora afara).
Se incinge uleiul. Se adauga ceapa tocata marunt, baconul si ardeiul taiate cubulete. Se calesc pana ceapa se inmoaie bine de tot.
Se adauga usturoiul strivit si se caleste inca 1 minut. Se adauga rosia strivita cu furculita impreuna cu sucul de rosii. Se caleste inca 2 minute.
Se adauga mazarea si 250 ml apa. Se condimenteaza cu sare si piper. Se aduce la fierbere. Se fierbe mazarea cu capac timp de 10 minute. Se ia capacul si se mai fierbe 10 minute, amestecand des, mai ales pe final. La final, apa trebuie sa scada aproape de tot, sa ramana sos doar cam de 1 deget in oala. Se adauga patrunjelul tocat fin.
Cand e gata mazarea, incingeti o tigaie antiaderenta in care ati picurat putin ulei. Se prajesc feliil de muschiulet cate 2.5 minute pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa sa stea 2-3 minute.
Se serveste mazarea cu muschiuletul la tigaie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu