Blogul meu

Blogul meu

marți, 21 ianuarie 2014

Ardei pentru iarna


Ardei pentru iarna
Ingrediente – Ardei pentru iarna
1.      5 kg ardei gogosar intreg,
2.      500 ml otet,
3.      400 gr zahar,
4.      100 gr sare grunjoasa,
5.      piper boabe,
6.      foi de dafin,
7.      hrean
Mod de preparare
    Hreanul se curata, se spala si se taie rondele.
    Gogosarii se spala si se taie felii dupa preferinta ( felii subtiri, in 4 parti)
    Intr-un  vas mai mare se amesteca sarea cu zaharul, se adauga ardeiul si amestecam.  Se acopera vasul  cu un servet si se pune in camara  pana a doua zi.
    Se lasa cca 20-24 ore , in acest timp se formeaza un suc dulceag usor sarat.
    Se aseaza ardeii in borcane sterilizate , adaugam  rondele de hrean, foi de dafin si  piper boabe.
    Se pune peste ardei  sucul amestecat cu otet, se capseaza si se pastreaza la loc aerisit si racoros.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu