Blogul meu

Blogul meu

marți, 28 ianuarie 2014

Tocanita de cartofi cu ciuperci

Tocanita de cartofi cu ciuperci
Ingrediente:
1.      5-6 cartofi mijlocii,
2.      cateva ciuperci de padure, de tip champignon,
3.      ceapa,
4.      sare, piper,
5.      zeama de lamaie,
6.      verdeata,
7.      ulei,
8.      smantana sau bulion.
Preparare:
Mai intai am curatat si spalat ciupercile. Daca sunt din conserva, trebuie doar spalate.
Apoi le-am stropit cu putina zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca la fiert.
Am curatat cartofii, i-am taiat in bucati mai marisoare si i-am lasat in apa rece. Am curatat si spalat ceapa, pe care am tocat-o marunt si am pus-o la calit in ulei direct in tigaia in care urma sa fac mancarea.
Dupa ce a devenit transparenta, am pus cartofii si am adaugat apa sa-i cuprinda peste tot, apoi am lasat la foc mic sa fiarba inabusit. Dupa 15-20 de minute de clocot, am adaugat ciupercile taiate si am lasat in continuare inca 10 minute sa fiarba, in acelasi timp potrivind de sare si piper. Daca mai e nevoie de apa, se mai adauga. La urma am inchis focul de la aragaz, am pus o lingura de smantana, am amestecat, si am presarat verdeata tocata pe deasupra.
Pentru cine doreste acest fel de mancare de post, in loc de smantana se poate pune una-doua lingurite de bulion cu cateva minute inainte de a inchide focul de la aragaz.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu