Piure de cartofi
Ingrediente
1.
4-5
cartofi galbeni
2.
1
legatura ceapa verde
3.
15o ml
lapte
4.
2 linguri
unt
5.
sare
Mod de preparare
Cartofii se curata, se spala
si se pun la fiert in apa cu sare. Se tin pe foc cam 30 minute, se incearca apoi cu o furculita,
daca aceasta intra usor, cartofii sunt fierti.
Cartofii se scurg bine si se
sfarama cu pasatorul,sau cu o furculita,impreuna cu 1 lingura de unt. Daca se
foloseste mixerul piureul devine cleios,nu mai are aceiasi consistenta.Separat
intr-o craticioara se pune laptele la incalzit impreuna cu 1 lingura de unt,
dar sa aveti grija sa nu fiarba,cand s-a topit tot untul se adauga mai intai
partea alba de la ceapa,ea fiind putin mai tare are novoie da fie pusa prima pe
foc.Se lasa 1 minut pe foc apoi se adauga si frunzele verzi ale cepei.Se mai
tin pe foc 1 minut apoi se ia laptele de pe foc si se toarna peste cartofi.Se
omogenizeaza bine,apoi se pot servi langa o friptura,snitel sau orice va place.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu