Ciorba De Pui Cu
Legume
Sunt un mare fan al (ciorba romaneasca.
Pentru aceasta ciorba aveti nevoie de:
1.
5
aripioare de pui
2.
un morcov
3.
un
pastarnac
4.
2 cartofi
5.
-o
jumatate telina micuta
6.
o ceapa
7.
3 rosii
oparite si decojite
8.
un cub
supa de pui
9.
bors dupa
gust (eu am folosit 2-3 linguri bors magic)
10.
3
galbenusuri
11.
3
rotocoale de fidea
12.
leustean
13.
sare si
piper
14.
Se spala aripioarele
si se pun la fiert in putina apa cu un praf de sare. Adunati spuma din cand in
cand.
15.
Cand spuma a incetat
sa se adune adaugati legumele taiate marunt si cubul de supa.
16.
Lasati sa fiarba pe
foc mic si acoperiti oala cu un capac, cand legumele s-au fiert adaugati
rosiile tocate marunt.
17.
La final adaugati
borsul(sau suc de lamae) si leusteanul (daca
folositi leustean verde adaugati-l dupa ce luati ciorba de pe foc). Eu nu
gasesc aici bors asa ca a trebuit sa imi aduc la plic din Romania, dar daca
gasiti bors proaspat folositi cam 1
litru (depinde cat de acru este).
18.
Adaugati fideaua si
lasati la foc mic pana ce aceasta s-a fiert.
19.
Eu am servit cu
putina smantana si ceapa cu sare ca la bunica.
20.
Buna ar fii fost cu
un ardei iute dar cineva ii mancase pe toti. :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu