Ciolan cu legume
Ingrediente
1.
1,5 kg
ciolan de porc
2.
200 g
bacon
3.
50 g unt
4.
50 ml
ulei
5.
3 cepe
6.
2 ardei
graşi
7.
câţiva
căţei de usturoi
8.
cimbru
uscat
9.
1 foaie
dafin
10.
1 kg
cartofi
11.
sare
Preparare
1. Toate legumele se curăţă
şi se spală. 2. mai mult
62996 Specialitate cu şalău
1. Se pun feliile de şalău
să fiarbă mai mult
Image: 06140, Credit line:
profimedia.cz Compot asortat cu rom
1. Se spală fructele şi se
lasă la scurs. mai mult
Dacă nu vrei să mănânci
tradiţionalul ciolan cu fasole, mai ales că vine 1 Decembrie în curând, atunci
poţi înlocui fasolea cu legume delicioase!
1. Ciolanul bine curaţat si,
eventual, pârlit se pune la fiert în apa cu puţina sare într-o oală sub
presiune. Se lasa o ora la fiert din momentul în care începe sa fluiere.
2. Între timp, se curaţa
ceapa, ardeii si cartofii. Se pun toate la fiert în apa rece si se lasa 15
minute. Se scot cu o spumiera si se soteaza în unt împreuna cu baconul taiat
cuburi foarte mici.
3. Ciolanul se asaza într-o
tava si se da la cuptor si se stropeste cu un pic de ulei. Se lasa o ora.
4. Cu 15 minute înainte de a
fi gata, se pun si legumele sotate, se adauga foaia de dafin si usturoiul, se
presara cu cimbru si se continua coacerea
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu