Snitel vienez
Una dintre cele mai populare
fripturi la tigaie, snitelul vienez. Simplu de gatit, placut la gust, poate fi
servit cald sau rece. Snitelul vienez a aparut in secolul al XIX-lea in Austria
si a fost inspirat din ,,cotoletta alla Milanese”. Diferenta dintre ele consta
in faptul ca, cotoletta alla Milanese era din carne de porc iar snitelul vienez
din carne de vita. Azi gatim snitelul
si din carne de pasare: pui, curcan. Un snitel excelent trebuie sa fie:
subtire, moale in interior si crocant in exterior. P.S….si ,,mare” daca e
posibil :)) Pofta buna!!!
Ingrediente
1.
2-3
bucati de fleica vita, piept de curcan sau pui
2.
1 ou
3.
2 linguri
faina
4.
2-3
linguri pesmet
5.
sare,
piper
6.
felii de
lamaie
7.
ulei
pentru prajit
8.
Ganitura
de cartofi copti:
9.
500 g
cartofi
10.
sare,
praf de usturoi
11.
3 linguri
de ulei
Mod de preparare reteta
Curatam, spalam si feliem
cartofii (ca si pentru cartofi prajiti). Ii punem pe o tava cu hartie pentru
copt, ii stropim cu ulei, presaram sare si praf de usturoi. Omogenizam totul
foarte bine si-l dam in cuptorul incalzit pentru 35 minute. Dupa 20 minute ii
intoarcem
Pregatim carnea pentru
snitele: spalam si stergem carnea de apa, batem bine cu ciocanul pentru carne
fiecare felie (cat mai subtire posibil). Saram si piperam fiecare felie.
Trecem feliile prin faina,
eliminam excesul de faina, apoi prin ou batut cu 1 lingura de apa. Scurgem
carnea de ou si trecem prin pesmet.
Apasam usor pesmetul de
carne pentru a se prinde cat mai mult de suprafata carnii.
Prajim carnea in ulei pe
ambele parti 3-5 minute (in cazul carnii de vita, timpul de prajire este mai
mare 5-7 minute).
Scoatem snitelele pe
servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Servim alaturi de cartofi
copti, patrunjel verde tocat marunt si felii de lamaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu