Blogul meu

Blogul meu

vineri, 3 ianuarie 2014

Mamaliguta cu branza, oua si smantana la cuptor


Mamaliguta cu branza, oua si smantana la cuptor
Ingrediente
1.      mamaliga nu foarte vartoasa, mare in functie de numarul persoanelor de la masa
2.      500 gr. - 1 kg. branza de vaca sau oaie
3.      3-4 linguri de smantana
4.      oua (tot in functie de numarul de persoane)
5.      unt
Mod de preparare
Se pregateste o mamaliga nu foarte vartoasa, in functie de numarul persoanelor de la masa.
Branza se sfarama cu furculita. Se unge bine cu unt o cratita mai mult larga decat adanca. Se aseaza un strat de mamaliguta, peste ea se pune branza sfaramata, apoi smantana uniformizata cu o lingura si totul se acopera cu un alt strat de mamaliga.
Cu dosul unei linguri trecute prin jet de apa rece se fac mici adancituri in stratul de deasupra. In fiecare adancitura vom sparge cate un ou. Se da cratita la cuptorul preincalzit, la foc mijlociu si se lasa pana se intareste albusul oualor.
Se scoate cratita si se lasa sa se racoreasca. Se portioneaza apoi cu o paleta mai lata.
Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu