Mamaliga cu branza
telemea si oua la cuptor
Ingrediente
1.
Pentru 5
portii:
2.
mamaliga
fiarta - 1 kg
3.
oua - 5
bucati
4.
branza
telemea - 300 g
5.
unt - 100
g
6.
cascaval
- 100 g
7.
sare dupa
gust
Mod de preparare
Mamaliga cu branza telemea si oua la cuptor
este un aperitiv delicios si sanatos. Branza se spala si se rade. Ouale se
spala, cascavalul se curata de coaja si se rade. Se prepara mamaliga. in tava
unsa cu unt (50 g) se aseaza un strat de mamaliga si un strat de branza rasa.
Operatiunea se repeta de doua ori, in asa fel incat deasupra sa fie tot
mamaliga. Cu ajutorul unui polonic, in ultimul strat se fac 5 gauri in care se
aseaza cate un ou si 10 g de unt. Se presara cascaval ras si se introduce la
cuptor, unde se lasa 5 minute pentru gratinare.
Mod de servire
Mamaliga cu branza telemea si oua la cuptor
se serveste calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu