Blogul meu

Blogul meu

vineri, 3 ianuarie 2014

Mamaliga cu branza telemea si oua la cuptor

Mamaliga cu branza telemea si oua la cuptor
    Ingrediente
1.      Pentru 5 portii:
2.      mamaliga fiarta - 1 kg
3.      oua - 5 bucati
4.      branza telemea - 300 g
5.      unt - 100 g
6.      cascaval - 100 g
7.      sare dupa gust
    Mod de preparare
    Mamaliga cu branza telemea si oua la cuptor este un aperitiv delicios si sanatos. Branza se spala si se rade. Ouale se spala, cascavalul se curata de coaja si se rade. Se prepara mamaliga. in tava unsa cu unt (50 g) se aseaza un strat de mamaliga si un strat de branza rasa. Operatiunea se repeta de doua ori, in asa fel incat deasupra sa fie tot mamaliga. Cu ajutorul unui polonic, in ultimul strat se fac 5 gauri in care se aseaza cate un ou si 10 g de unt. Se presara cascaval ras si se introduce la cuptor, unde se lasa 5 minute pentru gratinare.
    Mod de servire
    Mamaliga cu branza telemea si oua la cuptor se serveste calda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu