Ciorba
moldoveneasca de pui
Ingrediente
1.
4
copanele de pui
2.
1 morcov
3.
1
radacina patrunjel
4.
1 ceapa
5.
1 bucata
de telina
6.
1 ardei
gras
7.
1 rosie
8.
1/2
sfecla rosie mica
9.
2 cartofi
medii
10.
verdeata:
marar,patrunjel,leustean
11.
sare
12.
cimbru
13.
500 ml
bors acru
Mod de preparare
Copanelele se curata, se
spala si se pun la fiert in apa rece, la foc mic. Se spumuieste de cate ori
este necesar, apoi se adauga sarea. Daca este necesar se strecoara, sa fie
limpede.
Cand carnea a fiert pe
jumatate, se pun legumele curatate si taiate mic. Mai intai cartofii cuburi,
ceapa tocata marunt si ardeiul taiat cubulete, apoi morcovul,telina,patrunjelul
si sfecla ce le dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Se lasa sa fiarba bine, la
foc mic.
Cand este aproape gata,se
pune borsul fiert in prealabil si rosia curata de pielita si taiata cubulete,
potrivind gustul de acru si sarat.
Se presara cimbru si
verdeata tocata marunt. Se mai da un clocot.
Se serveste cu smantana si
ardei iute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu