Toba de casa din
carne de porc
Ingrediente
1.
una
capatana de porc,
2.
una buc
inimina,
3.
2-3
picioare porc,
4.
3-4
urechi,
5.
sorici,
6.
ficat,
7.
rinichi,
8.
putina
gresime,
9.
piper
(boabe),
10.
foi de
dafin,
11.
un morcov
(mare),
12.
doua
cepe,
13.
burta de
porc.
Mod de preparare
Capatana taiata in patru, impreuna cu
restul de organe se pun la fiert (taiate si ele dupa preferinte) cu
condimentele de mai sus. Dupa ce se ia spuma se da prin razatoare morcovul si
ceapa taiata solzisori si se adauga si ele in oala. Dupa ce s-au fiert circa
2-3 ore (sa se desprinda carnea dupa oase) se lasa a se receasca, se taie
cubulete cat de marunt (dupa preferinte), se strecoara supa, se umple burta cu
compozitia de mai sus si se adauga putina supa pentru ca sa se lege compozitia.
Se coase si se pune din nou in restul se
zeama ramasa circa 30 minute. Se inteapa burta din loc in loc sa nu plezneasca,
se scoate si se pune la presat intre doua funduri de lemn cu o greutate de 2-3
kg.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu