Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 14 decembrie 2013

Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui
    Ingrediente
1.      600 g carne tocata amestec vita si porc
2.      1 ceapă
3.      2-3 ardei graşi 2-3
4.      1 căţel de usturoi 1
5.      1 linguriţă de cimbru uscat
6.      1 linguriţă de nucşoară rasa
7.      1 linguriţă seminţe de anason măcinate
8.      1 lingură de muştar
9.      sare
10.  piper
    Mod de preparare
    Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt, usturoiul pisat, cimbrul, nucşoara, seminţele de anason măcinate, 1 linguriţă rasă piper proaspăt măcinat şi sare după gust.
    Omogenizaţi bine amestecul de carne, apoi, cu palmele umezite, formaţi mici chifteluţe, aproximativ de dimensiunea unei nuci. Puneţi câte 5 chifteluţe pe câte un băţ de frigăruie, între ele intercalând bucăţele de ardei gras, şi puneţi frigăruile cu chifteluţe astfel pregătite pe un grătar încins.
    Frigeţi-le circa 15 minute întorcându-le pe toate părţile, până ce se rumenesc. Serviţi frigăruile imediat ce le-aţi luat de pe grătar, cu garnitură de legume şi muştar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu