Chiftelute
frigarui
Ingrediente
1.
600 g
carne tocata amestec vita si porc
2.
1 ceapă
3.
2-3 ardei
graşi 2-3
4.
1 căţel
de usturoi 1
5.
1
linguriţă de cimbru uscat
6.
1
linguriţă de nucşoară rasa
7.
1
linguriţă seminţe de anason măcinate
8.
1 lingură
de muştar
9.
sare
10.
piper
Mod de preparare
Pentru prepararea de chiftelute frigarui
amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,
usturoiul pisat, cimbrul, nucşoara, seminţele de anason măcinate, 1 linguriţă
rasă piper proaspăt măcinat şi sare după gust.
Omogenizaţi bine amestecul de carne, apoi,
cu palmele umezite, formaţi mici chifteluţe, aproximativ de dimensiunea unei
nuci. Puneţi câte 5 chifteluţe pe câte un băţ de frigăruie, între ele
intercalând bucăţele de ardei gras, şi puneţi frigăruile cu chifteluţe astfel
pregătite pe un grătar încins.
Frigeţi-le circa 15 minute întorcându-le pe
toate părţile, până ce se rumenesc. Serviţi frigăruile imediat ce le-aţi luat
de pe grătar, cu garnitură de legume şi muştar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu