Blogul meu

Blogul meu

duminică, 15 decembrie 2013

Chiftele din carne

Chiftele din carne
Ingrediente:
1.       800 grame carne macra,
2.       1 ceapa ,
3.       felie de paine,
4.       1 morcov,
5.       1 cartof,
6.       1 ou ,
7.       sare, piper, verdeata tocata,
8.       2 linguri de pesmet,
9.       100 grame untura,
10.   usturoi
Preparare
Chiftelutele se pot face din orice fel de carne. Se da prin masina de tocat carne macra mai grasa. In cazul in care carnea nu este grasa, se adauga, cind se trece prin masina si o lingura buna de jumari ramasa de la topitul unturii. Odata cu carnea se da prin masina si o ceapa tocata, prajita in putina untura ,usturoiul si la urma miezul de la o felie de paine groasa cit doua degete, muiata in apa si stoarsa.
Este bine ca tocatura sa mai fie data inca o data prin masina. Ca sa fie pirjoalele mai fragede si pufoase se pot aduga un morcov si un cartof crud, pe care le dam prin masina odata cu carnea. Se adauga un ou, apoi sare, un praf de piper, putin patrunjel sau marar tocat fin.Luam cu lingura din tocatura, facem cu mina perisoare rotunde, pe care le dam in pesmet si apoi le turtim pe fund cu cutitul si le dam forma dorita, lunguiete sau rotunde. Se pune untura intr-o tigaie la foc si cind este bine incinsa, se prajesc pirjoalele pe o parte si pe alta.
Se mai pot pune la prajit si daca le luam cu lingura muiata in prealabil in uleiul din tigaie.

Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu