Sote de morcovi cu
ficatei
Ingrediente
1.
1,5 kg. morcovi
2.
2 linguri unt
3.
0,5 kg. ficatei de pui
4.
ulei,sare
Preparare
Curatam morcovii si-i taiem rondele normale ,dupa
care-i punem la fiert in apa rece cu o lingurita de sare si o lingurita de
ulei. Cand sunt gata se scurg de apa si
se pun la foc cu cele 2 linguri de unt.Se lasa pana se topeste untul
,amestecand sa nu se lipeasca ,dupa care se pun deoparte ! Separat se curata ficateii si se spala bine
cu apa rece ,dupa care se vor taia in bucati mai mici si se pun la foc intr-o
tigae cu 3 linguri de ulei si 5 de apa. Punem capacul si lasam sa se faca la foc domol .Cand s-a evaporat
apa ,se presara un praf de sare si piper si se vor lasa la prajit de data asta
fara capac pana se rumenesc putin.
Punem la incalzit morcovii si cand sunt calzi varsam
ficateii si amestecam usor. Se potriveste de sare (fiecare dupa gust -tinem cont ca morcovii
sunt dulci si e bine sa raman asa ) si servim cu paine prajita !
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu