Ardei umpluti cu
carne si orez
Trimiteţi prin e-mail Postaţi pe blog!Distribuiţi pe
TwitterDistribuiţi pe Facebook
Am pregatit acesti ardei folosind praz in loc de
ceapa,nu pentru ca nu aveam ceapa ci dimpotriva...aveam praz si era prea putin
pentru a prepara o mancare de praz cu masline.
Nu scriu cantitati exacte pentru ca ardeii au diferite
marimi si nu toti folosesc cantitatile din reteta chiar daca incearca acest
lucru.Am sa las totusi cantitatile pentru cate un ardei ,asa ca daca pregatiti
o portie sau mai multe,puteti aproxima.
Ingrediente
1.
1 ardei gras rosu de persoana
2.
2 linguri de orez pentru un ardei
3.
2 linguri de carne tocata pentru un
ardei
4.
1 ceapa la doi ardei sau praz
5.
1 lingurita bulion la doi ardei
6.
sare,piper,delikat
7.
ulei
8.
iaurt/smantana
Preparare
Se toaca
ceapa si se caleste. Eu am folosit praz.Ardeii se spala si se curata de seminte
si cotor.
Se amesteca
carnea,orezul si ceapa (prazul) calit/a.Se gusta de sare si piper.Se vor umple
ardeii doar trei sferturi cu compozitia preparata si se pun la fiert la foc
mic,acoperindu-i cu apa cat sa depaseasca 2 cm ardeii.Se condimenteaza,se
adauga bulion.
Se fierb
pana se umfla orezul si ardeii devin moi.Din cand in cand se stropesc cu zeama
pe deasupra ca se se poata fierbe bine si orezul sa absoarba lichid !
Se servesc
cu putin iaurt sau smantana !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu