Blogul meu

Blogul meu

joi, 5 decembrie 2013

Piftie de curcan

Piftie de curcan

Ingrediente 
1.      5 boluri mici
2.      2 aripi
3.      1 pulpa de curcan, 
4.      2 cepe medii ,
5.      1/2 telina mica,
6.      5 catei usturoi,
7.      1 lingurita boabe de piper,
8.      2 foi de dafin,
9.      1 lingurita de sare cu varf ,
10.  10 gr gelatina.

Pentru decor: mazare fiarta , morcov fiert , piper boabe si patrunjel verde.
Mod de preparare
1.      Carnea se pune la fiert in apa cu sare. Cand a dat in clocot se arunca apa si spalam bine carnea.
2.      Intr-o oala mai mare punem la fiert din nou carnea cu cca 4  litri de apa  ,  legumele  ( telina  si ceapa taiate in patru)  boabele de piper, foile de dafin si sare.
3.      Se lasa sa fiarba la foc foarte mic cca 3-4 ore iar carnea se va desprinde de pe oase.
4.      Dupa fierbere carnea se scoate impreuna cu legumele, zeama rezultata se amesteca cu usturoi pisat si lasam cca 5-10 min . Carnea se dezoseaza .
5.      Separat gelatina se dizolva cu apa calduta cca 50 ml  si se adauga peste zeama cu usturoi. Se amesteca bine ,  se strecoara si se adauga sare dupa gust.
6.      In fiecare fol se pun rondele de morcov, boabe de mazare , frunze de patrunjel, boabe de piper, se adauga carnea  si zeama obtinuta.
7.      Bolurile  se acopera cu folie alimentara si se introduc la rece pentru cateva ore, de preferat de seara pana dimineata . Piftia este gata cand s-a inchegat bine.
8.      Daca vreti sa rasturnati piftia pe o farfurie,  tineti bolul cu piftie in apa calda pentru cateva secunde   pana se dezlipeste cand il intoarcem.
9.      Se serveste rece cu hrean.
10.  Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu