Piftie de curcan
Ingrediente
1.
5 boluri
mici
2.
2 aripi
3.
1 pulpa
de curcan,
4.
2 cepe
medii ,
5.
1/2
telina mica,
6.
5 catei
usturoi,
7.
1
lingurita boabe de piper,
8.
2 foi de
dafin,
9.
1
lingurita de sare cu varf ,
10.
10 gr
gelatina.
Pentru decor: mazare fiarta , morcov fiert , piper boabe si patrunjel verde.
Mod de preparare
1.
Carnea se pune la
fiert in apa cu sare. Cand a dat in clocot se arunca apa si spalam bine carnea.
2.
Intr-o oala mai mare
punem la fiert din nou carnea cu cca 4
litri de apa , legumele
( telina si ceapa taiate in
patru) boabele de piper, foile de dafin
si sare.
3.
Se lasa sa fiarba la
foc foarte mic cca 3-4 ore iar carnea se va desprinde de pe oase.
4.
Dupa fierbere carnea
se scoate impreuna cu legumele, zeama rezultata se amesteca cu usturoi pisat si
lasam cca 5-10 min . Carnea se dezoseaza .
5.
Separat gelatina se
dizolva cu apa calduta cca 50 ml si se
adauga peste zeama cu usturoi. Se amesteca bine , se strecoara si se adauga sare dupa gust.
6.
In fiecare fol se
pun rondele de morcov, boabe de mazare , frunze de patrunjel, boabe de piper,
se adauga carnea si zeama obtinuta.
7.
Bolurile se acopera cu folie alimentara si se introduc
la rece pentru cateva ore, de preferat de seara pana dimineata . Piftia este
gata cand s-a inchegat bine.
8.
Daca vreti sa rasturnati
piftia pe o farfurie, tineti bolul cu
piftie in apa calda pentru cateva secunde
pana se dezlipeste cand il intoarcem.
9.
Se serveste rece cu
hrean.
10.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu