Piftie
cu carne de porc
Ingrediente
1.
1kg
picioare sau cap de porc,
2.
1 ceapa,
3.
2
morcovi,
4.
1
patrunjel,
5.
1
pastirnac,
6.
4 boabe
de piper,
7.
3 catei
de usturoi (facultativ), sare dupa gust.
Preparare
8. Se spala si se rad bine cu cutitul
picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara). Picioarele
se taie in doua pe lungime, iar capul se sparge cu satarul. Se asaza intr-o
oala si se acopera cu apa in asa fel, incat nivelul apei sa fie cu 3-4 degete
deasupra carnii. Se pune la foc potrivit lasand sa fiarba incet. Se spumeaza
mereu, apoi se adauga sarea, zarzavatul curatat si spalat. Se lasa la fiert.
Trebuie sa fiarba pana cand carnea se desface usor de pe oase. Se scot oasele
si se asaza carnea pe fundul mai multor boluri. Se piseaza usturoiul cu putina
sare si se amesteca cu zeama de carne. Se strecoara si se toarna zeama
strecurata in boluri peste carne, avand grija ca aceasta sa fie bine acoperita.
Se pune la rece sa se inchege. Cea mai gustoasa piftie este aceea pregatita din
picioare de porc si urechi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu