Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 4 decembrie 2013

Ciorba de gaina taraneasca

Ciorba de gaina taraneasca
Ingrediente:
Cantitatile date sunt pentru mai multe portii
2 morcovi, 1 ceapa (potrivita), 2 ardei (mai mici), 1/4 telina, 2 pastranac (mai mici), 1 cutie rosii cuburi in suc, 2 linguri bulion, 2 cartofi (mai mari), sare, piper, bors (de preferat de la tarani), 2 oua, faina, carne de gaina, leustean.
Mod de preparare:
Se pun bucatile de carne intr-o oala cu apa calduta si un praf de sare la fiert. Intre timp, tocam zarzavatul. Cand carnea incepe sa fiarba luam spuma, dupa care scoatem bucatile de carne si strecuram zeama. Pune carne inapoi in oala cu zeama strecurata peste care adaugam zarzavatul tocat si le lasam sa fiarba. Curatam cei doi cartofi si ii taiem cuburi, dupa care ii adaugam si pe ei in oala. Separat, preparam o coca potrivit de tare dintr-un ou, faina si un praf de sare. Intindem o foaie potrivit de subtire, pe care o rulam ca pe clatite si taiem taiteii. Cand zaravatul si carnea sunt aproape fierte, adaugam rosiile cuburi si dam totul in clocot. Apoi adaugam taiteii pe care ii lasam sa fiarba pana si acestia sunt gata, dupa care acrim cu bors dupa gust si condimentam. Oprim focul, dregem totul cu un ou batut si leustean verde tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu