Mancare de cartofi
cu carne
Ingrediente
1. 1 kg spata
de porc,
2. 1 kg
cartofi (de preferat rosii),
3. 2 cepe,
4. 100 ml
bulion,
5. 100 ml
ulei,
6. 1
lingurita boia de ardei dulce,
7. sare si
piper dupa gust,
8. 1 legatura
de marar verde.
Mod de
preparare
Carnea se taie in bucati mici si se frige
in ulei incins pana devine usor rumenita.
Se scoate intr-o cratita iar in uleiul ramas calim ceapa taiata
marunt. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga bulionul si se lasa sa fiarba cateva
minute.
In cratita cu carne se adauga apa cat sa
acopere si se lasa sa fiarba la foc mic pana devine moale.
Cand carnea este gata se adauga cartofii
taiati rondele ( mai mari ) si sosul de mai sus.
Se lasa sa fiarba cca 15 min, pana ce cartofii sunt fierti potrivit.
Se adauga sare, piper dupa gust si boia de
ardei dulce. Se amesteca usor apoi adaugam mararul taiat marunt.
Se serveste dupa preferinta
alaturi de muraturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu