Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 25 decembrie 2013

Cozonac pufos traditional

Cozonac pufos traditional
    Ingrediente:
1.      1 kg de faina,
2.      1 1/2 pahare de lapte,
3.      6 oua,
4.      300 g unt sau margarina,
5.      1 1/2 - 2 pahare zahar,
6.      40 -50 g drojdie,
7.      3/4 lingurita sare,
8.      150 g stafide,
9.      jumatate praf de vanilie
    Mod de preparare
    Pentru cozonac pufos traditional in 1 1/2 pahar de lapte cald se moaie drojdia, se adauga 4 pahare de faina si se framinta aluatul. Se pune apoi sarea, zaharul frecat bine cu galbenusurile, untul topit sau margarina, albusurile batute spuma, se amesteca totul, se presara cu faina, se acopera si se pune sa stea peste noapte intr-un loc ferit de curent. Dimineata se adauga restul de faina, vanilie amestecata cu zahar si se framinta aluatul la fel cum s-a descris in reteta  Cozonac pufos cu stafide. Aluatul se acopera si se pune la loc cald sa creasca. Dupa ce a crescut, se adauga stafide, se amesteca si se asaza in forme. In rest se procedeaza la fel cum s-a aratat in reteta de cozonac pufos amintit mai devreme.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu