Peşte pane
Simplu, uşor şi la îndemână,
peştele pané este de fiecare dată o soluţie, fie că este vorba de un sandviş,
de un platou cu aperitive sau un fel principal. Ideale pentru acest preparat
sunt fileurile de peşte alb, de mare, sau peşte de apă dulce. Practic, aproape
orice fel de peşte, fără oase şi piele, de la crap la pangasius, de la şalău la
doradă şi de la cod la biban se poate transforma într-o bucată delicoasă dacă
este prăjit pane.
Ingrediente
1.
1
kilogram filé de peşte
2.
150 grame
făină
3.
2 ouă
mari (sau 3 mai mici)
4.
sare
5.
piper
6.
ulei
pentru prăjire
Preparare
Amestecaţi făina cu 1 lingură rasă de sare
şi 1/2 linguriţă de piper măcinat, pe o farfurie întinsă.
Bateţi ouăle cu puţină sare şi 2-3 linguri
de apă rece într-o farfurie adâncă.
Încingeţi uleiul la 190 de grade Celsius
(foarte fierbinte dar să nu ardă prea repede făina).
Ştergeţi bucăţile de peşte cu un şervet de
hârtie.
Treceţi peştele prin făină.
Scuturaţi peştele de excesul de făină şi
treceţi-l prin ou.
Prăjiţi peştele la foc iute în baie de
ulei.
Scoateţi bucăţile de peşte pe un şervet de
hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime. Repetați operațiunile până prăjiți
toate bucățile de pește.
Timp de pregătire: 30 minute
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu