Tochitura
moldoveneasca cu mamaliga
Continut:
1.
450gr.
carne proaspata de porc (trebuie taiata cubulete mici)
2.
3-4
carnati afumati
3.
80 ml.
vin rosu (pentru a fregezi carnea de porc)
4.
5 catei
de usturoi zdrobiti
5.
150gr.
branza sarata de oaie
6.
2-3 oua
Condimente: ulei, cimbru, sare, piper;
Pentru mamaliguta: Apa, malai, sare;
Mod de preparare:
Incepem cu mamaliga la
ceaun: trebuie sa punem apa la fiert in care adaugam un varf de sare, dupa care
turnam treptat malaiul si o lasam la fiert timp de 30 de minute la foc mic iar
din cand in cand il amestecam cu o lingura de lemn pentru a evita aparitia
cocoloaselor.
Separat intr-o tigaie punem
carnea de porc taiate cubulete mici la rumenit. Dupa 8 minutele adaugam vinul,
sare, piper, cimbru si usturoiul pisat si lasam la foc mic acoperita tigaia cu
capat pentru ca toate ingredientele sa se inabuseasca bine. Pe la mijlocul
procesului taiem si carnatii afumati si ii adaugam in tigaie (acestia
rumenindu-se mult mai repede decat carnea de porc).
In a doua tigaie pregatim
ouale ochi, acum dupa gustul fiecarui puteti sa le faceti mai tari sau mai moi
(dar deobicei pentru tochitura ouale sunt nitel mai molcute.
Cand totul este gata pe o
farfurie se pune in mijloc branza sarata peste se aseaza maliguta iar peste
aceasta se aseaza un ochi, de jur imprejur mamligutei se pune carnea de porc si
carnaciorii afumati. (Acum asezarea in farfurie fiecare o sa o faca dupa bunul
plac:). POFTA MAREE!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu