salata de
cruditati
Ingrediente pentru 4 persoane
1.
500 g morcov
2.
500 g varza cruda
3.
3 buc ceapa rosie
4.
4 catei usturoi
5.
500 g conopida
6.
100 g ghimbir
7.
500 g gogosar
8.
1 lingura sare marina
Mod de preparare
Se da pe razatoare varza
cruda, morcovul se taie rondele subtiri, se taie ceapa rosie julien, usturoiul
se zdrobeste, conopida se desface in buchetele mici, ghimbirul se da prin
razatoare iar gogosarul se taie in bucati medii. Se amesteca toate intr-un vas
mare in care sa aiba loc sa se amestece bine. Se adauga sarea si se lasa 5
minute sa se inmoaie varza, si ceapa si sa actioneze usturoiul. Se pune totul
intr-un borcan curat cu capac ce se inchide foarte bine. Se da la frigider iar
dupa o noapte se scutura bine borcanul amestecandu-se fara a-l deschide. Se mai
lasa la frigider 1 zi dupa care se poate consuma ca muratura sau salata la
preparate cu carne sau dupa plac. Se tine la frigider pe toata durata
consumarii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu