Piure de cartofi
Nu o fi cine ştie ce mare
lucru de gătit piureul de cartofi, de altfel cred că oricine îl ştie pregăti,
însă eu vreau să împărtăşesc felul în care fac, poate cea mai cunoscută
garnitură.
N e c e s a r e :
1.
5 cartofi;
2.
1/2
linguriţă sare;
3.
200 ml
lapte;
4.
1 lingură
smântână;
5.
1
linguriţă unt.
P r e p a r a r e :
Se pun la fiert cartofii
împreună cu sarea.
Când sunt gata se paserează
şi se pune untul, apoi se adaugă smântâna, se amestecă şi la final se pune
laptele, în funcţie de cât de moale îl dorim.
Untul îi conferă o textură
mai cremoasă, iar combinaţia dintre smântână şi lapte îl face să fie
dulce-acrişor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu