Blogul meu

Blogul meu

vineri, 15 noiembrie 2013

Piure de cartofi

Piure de cartofi
Nu o fi cine ştie ce mare lucru de gătit piureul de cartofi, de altfel cred că oricine îl ştie pregăti, însă eu vreau să împărtăşesc felul în care fac, poate cea mai cunoscută garnitură.
N e c e s a r e :
1.      5 cartofi;
2.      1/2 linguriţă sare;
3.      200 ml lapte;
4.      1 lingură smântână;
5.      1 linguriţă unt.
P r e p a r a r e :
Se pun la fiert cartofii împreună cu sarea.
Când sunt gata se paserează şi se pune untul, apoi se adaugă smântâna, se amestecă şi la final se pune laptele, în funcţie de cât de moale îl dorim.
Untul îi conferă o textură mai cremoasă, iar combinaţia dintre smântână şi lapte îl face să fie dulce-acrişor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu