Blogul meu

Blogul meu

joi, 14 noiembrie 2013

Fasole scazuta la cuptor


Fasole scazuta la cuptor
Aveti nevoie:
1.      cutie mare de 800 gr de fasole alba,spalata bine
2.      carnita afumata orice doriti (carnati,costite,etc) eu am folosit jambon afumat taiat cubulete
3.      2 cepe mari
4.      3 catei de usturoi
5.      2 ardei grasi(unul galben si unul rosu)
6.      2 morocovi
7.      1 cutie de rosii decojite si taiate/rosii pisate(decojite)
8.      2 frunze de dafin
9.      busuioc,cateva boabe de piper(vreo 6)
10.  apa,400 ml vin rosu
11.  sare dupa gust
12.  extra marar verde sau patrunjel tocat marunt
13.  3 linguri ulei,2 linguri de zahar
14.  Mod de preparare:
15.  Intr-o cratita puneti ceapa taiata solzi la calit cand aceasta devine sticloasa,adaugati zaharul,apoi usturoiul taiat in 2,busuiocul,foile de dafin,piperul boabe,amestecati.
16.  Adaugati si restul de legume,ardeii taiati cuburi marisoare,morcovii rondele,caliti 2-3 minute totul impreuna,adaugati fasolica(spalata si scursa bine),cutia de rosii/rosiile pisate,vinul si apa cat sa treaca cu 2 degete peste intreaga compozitie.

Incalziti cuptorul la 160 de grade si dati cratita la cuptor ptr 2 ore,amestecand din cand in cand

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu