Fasole scazuta la
cuptor
Aveti nevoie:
1. cutie mare de 800 gr de fasole
alba,spalata bine
2.
carnita
afumata orice doriti (carnati,costite,etc) eu am folosit jambon afumat taiat
cubulete
3.
2 cepe
mari
4.
3 catei
de usturoi
5.
2 ardei
grasi(unul galben si unul rosu)
6.
2 morocovi
7.
1 cutie
de rosii decojite si taiate/rosii pisate(decojite)
8.
2 frunze
de dafin
9.
busuioc,cateva
boabe de piper(vreo 6)
10.
apa,400
ml vin rosu
11.
sare dupa
gust
12.
extra
marar verde sau patrunjel tocat marunt
13.
3 linguri
ulei,2 linguri de zahar
14. Mod de
preparare:
15.
Intr-o cratita
puneti ceapa taiata solzi la calit cand aceasta devine sticloasa,adaugati
zaharul,apoi usturoiul taiat in 2,busuiocul,foile de dafin,piperul
boabe,amestecati.
16.
Adaugati si restul
de legume,ardeii taiati cuburi marisoare,morcovii rondele,caliti 2-3 minute
totul impreuna,adaugati fasolica(spalata si scursa bine),cutia de rosii/rosiile
pisate,vinul si apa cat sa treaca cu 2 degete peste intreaga compozitie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu