Blogul meu

Blogul meu

joi, 14 noiembrie 2013

Must

Must
Dupa ce am strans toti strugurii, stam cu o felie de cozonac si un pahar de tuica in varf de deal ca sa ne tragem sufletul. Apoi ne indreptam spre casa sa-i facem must, care pana la Craciun va deveni un vin numai bun e fiert. Totul se incheie cu o masa cu supa de pui, sarmale si prajituri.
Daca va e dor si voua de aceste momente, insa sunteti departe de tara sau nu mai aveti rude cu vie, puteti sa va preparati si acasa un pahar de must. Cel mai eficient e cu un storcator de fructe, dar in lipsa procedati ca mai jos.
Ingrediente
1.      struguri copti (dulci si zemosi)
Preparare
    Se spala strugurii. Se scot boabele de pe ciorchine.
    Se strivesc strugurii fie in robot sau cu un strivitor de cartofi.
    Se pun strugurii zdrobiti intr-o sita cu tifon. Se storc pana iese zeama din ei.
    Se pastreaza in sticle, la rece, pentru a nu fermenta. Daca doriti sa-l pastrati mai mult, fie il congelati, fie puneti cate o aspirina in fiecare sticla.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu