Must
Dupa ce am strans toti
strugurii, stam cu o felie de cozonac si un pahar de tuica in varf de deal ca
sa ne tragem sufletul. Apoi ne indreptam spre casa sa-i facem must, care pana
la Craciun va deveni un vin numai bun e fiert. Totul se incheie cu o masa cu
supa de pui, sarmale si prajituri.
Daca va e dor si voua de
aceste momente, insa sunteti departe de tara sau nu mai aveti rude cu vie,
puteti sa va preparati si acasa un pahar de must. Cel mai eficient e cu un
storcator de fructe, dar in lipsa procedati ca mai jos.
Ingrediente
1.
struguri
copti (dulci si zemosi)
Preparare
Se spala strugurii. Se scot boabele de pe
ciorchine.
Se strivesc strugurii fie in robot sau cu
un strivitor de cartofi.
Se pun strugurii zdrobiti intr-o sita cu
tifon. Se storc pana iese zeama din ei.
Se pastreaza in sticle, la rece, pentru a
nu fermenta. Daca doriti sa-l pastrati mai mult, fie il congelati, fie puneti
cate o aspirina in fiecare sticla.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu