Mămăligă cu brânză
şi smântână
Ştiu
că mămăliga pe cât este de banală nu iese bine la toată lumea mereu, dar
credeţi-mă dacă veţi respecta cantităţile nu veţi da greş niciodată. La început
şi eu am greşit-o, acum sunt expertă :)
Ingrediente:
1.
500
gr. mălai
2.
2
linguri ulei
3.
500 ml
apă
4.
sare
5.
200
gr. brânză sărată
6.
400
gr. smântână
Într-un ceaun fierbem apa cu
sarea până dă în clocot, apoi adaugăm uleiul. Cernem mălaiul şi îl turnăm pe
tot odată, facem apoi cu făcăleţul două moviliţe şi îl lăsăm aşa la fiert 20-25
minute. După aceste minute începem să amestecăm cu făcăleţul spre pereţii
ceaunului ca să nu se facă cocoloaşe. Între timp pregătim o farfurie întinsă şi
răsturnăm mămăliga. Se serveşte cu smântână şi cu brânză sărată alături.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu