File de păstrăv
Ingrediente pentru 4 porţii:
1.
Păstrăv
- 600 gr
2.
Făină
- 160 gr
3.
Unt -
60 gr
4.
Ulei
de măsline - 200 ml
5.
Pesmet
- 240 gr
6.
Parmezan
- 40 gr
7.
Vin
alb - 120 ml
8.
Zahăr
- 25 gr
9.
2 ouă
Condimente: rozmarin,
salvie, sare, piper alb măcinat, coajă de portocală, coajă de lămâie
Se combină pesmetul cu
rozmarin, salvie, coajă de lămâie, coajă de portocală, parmezan şi o linguriţă
de ulei de măsline. Peştele se
condimentează, se trece prin făină, ou bătut şi combinaţia de pesmet, apoi se
prăjeşte. Într-o tigaie pregătim sosul de migdale cu zahăr, migdale, vin alb şi
unt. Fileul de peşte se serveşte acompaniat de acest sos de migdale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu