Budincă de clătite cu ciuperci
Ingrediente:
1.
100 g pastramă de curcan
2.
100 gr bacon
3.
2 buc. ouă
4.
400 ml bere
5.
100 ml apă minerală
6.
1/2 praf de copt
7.
un borcan de
ciuperci feliate Bonduelle
8.
1 lingură ulei
9.
1 vârf sare
10.
100 ml smântână
11.
1 vârf piper
12.
1 buc. ardei roșu
13.
300 gr făină
integrală
14.
1 vârf lingură
oregano
15.
1 buc. ceapă mare
16.
200 g mozarella
Mod de preparare:
Un ou se bate cu un vârf cuțit sare, se adaugă
berea și toată făina amestecată cu praful de copt, se amestecă bine, bine, să
se omogenizeze apoi se adaugă apa minerală ( în acest fel nu se formează
cocoloașe). Din această compoziție se fac 7-8 clătite puțin mai groase decât
clătitele dulci.
Ceapa se toacă foarte mic și se pune la călit
într- o lingură de ulei, se adaugă baconul și pastrama de curcan, se călesc cam
5 minute apoi se pune ardeiul tocat și ciupercile .Se sărează, piperează și se
pune oregano. Cu această compoziție se vor umple cele 7-8 clătite.
Într-o formă unsă bine cu unt se așează o
clătită, peste ea se pune o parte din compoziția de ciuperci apoi se presară
mozarella dată prin răzătoare, se pune altă clătită și din nou ciuperci și
cașcaval s.a.m.d. până terminăm cu o clătită.
Deasupra turmam smântâna amestecată cu un ou,
puțină sare și o lingură de făină. Se bagă la copt în cuptorul încălzit
aproximativ 30 minute, cât să se coacă smântâna de deasupra.
Se servește caldă tăiată felii ca un tort, cu
murături. Poftă Bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu