Blogul meu

Blogul meu

marți, 15 octombrie 2013

Tocanita de pui cu legume si invelis de cartofi noi

Tocanita de pui cu legume si invelis de cartofi noi
Mod de preparare
1.      Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete.
2.      Ceapa o spalam si o tocam
3.      Morcovul il radem de coaja si il taiem rondele
4.      Rosiile le decojim , apoi le taiem cubulete
5.      Ardeiul il spalam, scoatem cotorul semintele si il facem patratele.
6.      Cartofii ii radem de coaja sub robinetul de apa  apoi ii taiem rondele 
Cum procedam
Intr-o cratita punem uleiul la incins.
Adaugam puiul si il rumenim pe ambele parti, apoi punem partea alba de la ceapa. cu apa si cand incepe sa fiarba adaugam morcovul, ardeiul, rosiile.
Lasam sa fiarba circa 5 minute, apoi adaugam si partea verde de la ceapa.
Lasam sa mai dea cateva clocote, iar la final condimentam cu sare si piper. cratita de pe foc, adaugam patrunjelul verde tocat.
Aceasta tocanita o rasturnam intr-un vas de ceramica
Deasupra asezam feliile de cartofi si presaram peste ei sare, boia de ardei si patrunjel uscat.
Dam vasul acoperit in cuptor  lasam vasul cam 1 ora la cuptor.
Cand este gata, scoatem vasul si lasam sa se racoreasca tocanita, apoi putem servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu