Tocanita de pui cu legume si invelis de cartofi noi
Mod de preparare
1.
Pieptul de pui il spalam si il
taiem cubulete.
2.
Ceapa o spalam si o tocam
3.
Morcovul il radem de coaja si il
taiem rondele
4.
Rosiile le decojim , apoi le taiem
cubulete
5.
Ardeiul il spalam, scoatem cotorul semintele
si il facem patratele.
6.
Cartofii ii radem de coaja sub
robinetul de apa apoi ii taiem rondele
Cum procedam
Intr-o cratita punem uleiul la incins.
Adaugam puiul si il rumenim pe ambele parti, apoi
punem partea alba de la ceapa. cu apa si cand incepe sa fiarba adaugam
morcovul, ardeiul, rosiile.
Lasam sa fiarba circa 5 minute, apoi adaugam si partea
verde de la ceapa.
Lasam sa mai dea cateva clocote, iar la final
condimentam cu sare si piper. cratita de pe foc, adaugam patrunjelul verde
tocat.
Aceasta tocanita o rasturnam intr-un vas de ceramica
Deasupra asezam feliile de cartofi si presaram peste
ei sare, boia de ardei si patrunjel uscat.
Dam vasul acoperit in cuptor lasam vasul cam 1 ora la cuptor.
Cand este gata, scoatem vasul si lasam sa se
racoreasca tocanita, apoi putem servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu