Blogul meu

Blogul meu

marți, 15 octombrie 2013

Mancare de cartofi cu pui si masline

Mancare de cartofi cu pui si masline
Ingrediente:
1.      500 g carne de pasare
2.      3 cartofi
3.      un morcov mare
4.      ceapa mare
5.      lamaie
6.      cateva masline
7.      patrunjel verde
8.      sare, piper
9.      arome pentru pui
10.  un pahar de apa.
Preparare:
Cartofii, ceapa si morcovul se curata si se taie felii, respectiv rondele care se pun intr-o tava de aragaz in jurul carnii de pui unsa cu ulei. Se pune zeama de la o lamaie dupa ce in prealabil ati taiat cateva felii pe care le puneti peste legume, in tava. Se da sare, piper, arome. Se adauga un pahar de apa. Se presara maslinele peste legume si feliile de lamaie taiate jumatati.
Se lasa la cuptor la foc potrivit - aprox. 200 grade C - cam o ora, o ora si un sfert, sau pana cand puiul este rumenit. Inainte cu cateva minute de a inchide aragazul, presarati peste mancare patrunjelul verde tocat marunt.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu