Tocana de legume cu orez pentru iarna
Ingrediente
1. 2 kg morcovi
2. 2 kg ardei(eu am avut rosu si verde)
3. 2 kg ceapa
4. 2 kg rosii date prin masina de tocat
5. 500 g orez
6. 500 g ulei
· Mod de
preparare
·
Orezul se pune la fiert separat.Ceapa,morcovul
si ardeiul se pun la calit in ulei,apoi se adauga si rosiile si 2 l apa.Dupa ce
au fiert si legumele si orezul,acesta se pune peste legume si se mai lasa 10
min la foc potrivit.Dupa ce a scazut sosul se opreste focul si se pune tocana
in borcanele spalate si sterilizate la cuptor(le punem in tava de la aragaz si
le bagam la cuptor la foc mic).Deasupra fiecarui borcan se pune cate o lingura
de ulei si se pune in tava de la aragaz pe care o bagam la cuptor 1 ora la foc
mic.Dupa o ora le scoatem si le punem capacele si mai dam la cuptor 20 min.tocana
este gata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu