Mancare de prune
uscate cu afumatura
Ingrediente
1. 1 bucata
de ciolan afumat dezosat(circa 600 g)
2. 250-300 g
prune uscate
3. 2 cepe
4. ulei
5. 2 linguri
pasta de rosii
6. 1
lingurita zahar brun
7. sare,
piper
Mod de preparare
Ciolanul afumat se taie
bucati potrivite si se pune intr-un vas cu apa si se da la foc.Se lasa sa dea
in cateva clocote si apoi se scoate carnea pe o farfurie.
Ceapa se taie marunt si se
caleste in ulei.Se adauga apoi bucatile de carne peste ceapa calita , se lasa
circa 5-10 min. sa se rumeneasca putin
carnea , avand grija sa amestecam din cand in cand, iar apoi acoperim
totul cu apa calduta.Condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam la foc
circa 1 ora pana cand carnea este bine facuta.
Separat , intr-un vas se
adauga prunele si apa cat sa le acopere .Se da la foc potrivit si se tine pana cand prunele se inmoaie fara sa se
sfarame.Scoatem prunele cu ajutorul unei spumiere si le adaugam in vasul cu
carne.Adaugam si pasta de rosii, indulcim cu zahar si mai lasam sa dea in cateva clocote.Tragem de pe foc si
servim calda.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu