Mancare de fasole
cu usturoi
Ingrediente
1.
1/2 kg de fasole
2.
1 ceapa rosie
3.
1 ardei verde
4.
2 rosii potrivite
5.
100g bacon
6.
3-4 catei de usturoi
7.
dafin, sare,piper
Mod de preparare
·
Ca de obicei se pune fasolea in apa rece cu o
seara in urma si se lasa toata noaptea !A doua zi se schimba apa si se pune la
fiert tot cu apa rece ! Eu nu am
procedat asa ,
·
Separat,
am pus la prajit baconul taiat marunt ,iar cand a fost gata maronit l-am scos
pe o farfurie si am pus ceapa, si usturoiul pe care le-am lasat sa se faca un
pic ,dupa care am adaugat ardeiul taiat rondele si rosiile cubulete
·
Dupa ce s-au calit bine ,le-am stins cu apa si
am adaugat baconul ,lasand tot sa fiarba cam 10 minute ,dupa care am turnat
totul peste fasolea fiarta dinainte
,lasand cratita in continuare pe foc cam 10 minute aproximativ !
·
Se poate servi cu clasica mamaliguta si ardeiul usturat,sau cu niste
gogosari in otet si un vin rosu rece !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu