Blogul meu

Blogul meu

luni, 18 august 2014

Dovlecei murati

Dovlecei murati
Ingrediente
1.      1 kg dovlecei
2.      2 linguri sare grunjoasa
3.      550 ml apa
4.      boabe de mustar
5.      boabe de piper
6.      3-4 frunze de visin
7.      marar
8.      1 hrean, curatat si taiat pe lung
9.      1 morcov, curatat si taiat pe lung
10.  2 frunze de dafin
11.  frunze de telina
12.  1 ardei iute
13.  cimbru
Retete din aceeasi categorie
Mod de preparare
Spalati si decojiti dovlecelul, apoi taiati-l pe lung.
Puneti in borcanul sterilizat frunzele de telina, cimbrul, o frunza de dafin, doua frunze de visin, mararul, 2-3 bucati de hrean si de morcov. Puneti apoi dovlecelul si ardeiul iute.
Dovlecei marinati
Pe deasupra, asezati restul de frunze de visin, dafin, hrean si morcov.
Puneti apa la fiert cu boabe de mustar, piper si sare. Dupa ce a dat un clocot, turnati jumatate din apa peste dovlecel si lasati cam 20 de minute. Turnati apoi restul de apa, sigilati borcanul, lasati sa se raceasca apoi depozitati dovleceii murati intr-un loc intunecat si racoros.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu