Muraturi asortate
la borcan
Ingrediente
1.
15 kg gogonele
2.
4 buc mari
conopida
3.
2 buc telina
radacina
4.
2 buc sfecla
rosie
5.
5 kg castraveti
6.
1 kg ciuperci
champignon
7.
4 buc ceapa -
alba sau rosie
8.
5 buc morcovi
9.
2 buc dovlecei
10. 1 litru otet din vin, sare,
11. 1 pg. boabe mustar,
12. 20 foi de dafin,
13. usturoi,
14. frunze de telina,
15. marar uscat,
16. hrean
Mod de preparare
Se spala toate legumele.
Morcovii, sfecla rosie, ceapa si telina radacina se curata de coaja.
Se folosesc de preferinta
borcane de 5 litri.Se taie rondele morcovii, se taie solzi ceapa, se taie
rondele sfecla, se taie in jumatate ciupercile, se taie rondele telina , se
rupe buchetele mici conopida, se taie rondele dovleceii.
Se pune pe fundul borcanului
un fir de telina frunze.Se pun in borcane legumele, de preferinta in mijlocul
borcanului se aseaza gogonelele si castravetii, iar pe margine se aseaza
rondelele de morcovi, telina, dovlecei si sfecla, bucatele de ceapa si conopida
si jumatatile de ciuperci.
Cateii de usturoi se taie in
jumatate si se pun cate 5-6 jumatati la borcan, impreuna cu betigase de
hrean.Deasupra se pune un manunchi mic de marar uscat.
Dupa ce s-au umplut
borcanele, se pun 20 litri apa intr-o oala la fiert. Se adauga 1 litru otet din
vin, boabele de mustar, foile de dafin si se lasa pana clocoteste.
Se ia oala de pe foc, se
lasa putin la racit, apoi se pune amestecul cu polonicul in borcane si se lasa
24 de ore descoperite. A doua zi se completeaza amestecul , se inchid borcanele
si se pun in camara.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu