Placintele din
cartofi noi
Ingrediente
1.
1 kg de cartofi
noi;
2.
250 g de faina;
3.
2 morcovi;
4.
1 ardei;
5.
1/2 telina;
6.
2 rosii;
7.
2 fire de ceapa
verde;
8.
3 oua;
9.
100 g de
cascaval;
10. 100 g de smantana;
11. 2-3 frunze de telina;
12. 50 g de unt;
13. ulei;
14. sare si piper.
Mod de Preparare
cartofii se curata de coaja si se fierb in
apa cu sare, apoi se trec prin masina de tocat si se amesteca cu faina, un ou,
sare si piper dupa gust; aluatul obtinut se pune deoparte;
dupa ce se curata, morcovii si telina se
dau pe razatoarea cu ochiuri mici, iar ardeiul, ceapa si rosiile se taie
marunt; radacinoasele se calesc cu ardeiul si ceapa, iar dupa ce s-au inmuiat,
se adauga si rosiile, lasand totul pe foc inca 6-7 minute;
se amesteca dupa aceea cu smantana, 1 ou,
sare si piper dupa gust;
aluatul cu cartofi se imparte in 3-4
bucati, din care se intind foi de 6-7 mm grosime, ce se ung cu ulei;
pe fiecare foaie se pun 2-3 linguri din
compozitia de legume, se presara frunze de telina tocata si se ruleaza;
fiecare rulou se taie in 2-3 bucati, dupa
care se aseaza placintelele formate intr-o tava unsa cu unt, se dau deasupra cu
ou batut, se presara cu cascaval si se coc la foc potrivit timp de 40-45 de
minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu