Pilaf de orez cu
ciuperci
Ingrediente:
1.
500 g ciuperci
proaspete,
2.
50 ml ulei,
3.
1 cana de orez
(cam 200-250 g),
4.
4-5 morcovi noi,
5.
2 radacini
patrunjel,
6.
2 cepe verzi,
7.
1 rosie,
8.
1 legatura
patrunjel verde,
9.
1 legatura marar
verde,
10. 1 ardei gras verde,
11. 2 catei de usturoi,
12. vegeta,
13. 2 lingurite boia,
14. piper.
Preparare:
Am inceput cu orezul pe care
l-am spalat, l-am pus la fiert la foc mic timp de 20 minute, dupa care l-am
clatit cu apa rece, l-am strecurat.
In timp ce fierbe orezul,
intrun cratit punem uleiul la incins, adaugam ceapa curatata, spalata, taiata
marunt, ardeiul taiat felii, se calesc pana devin sticloase, presaram boiaua si
imediat ciupercile (curatate, spalate, taiate bucati), dupa care morcovii si
radacinile de patrunjel taiate bucatele sau razuite (eu le-am razuit pe
razatoarea cu gauri mari), rosia taiata marunt, fierbem la foc potrivit,
amestecand mereu. Nu e necesar sa adaugati apa pt ca ciupecile si rosia lasa
apa. Cand zarzavatul si ciupercile sunt fierte, adaugam vegeta pt gust, piper si
sare daca mai e nevoie, apoi amestecam cu orezul deja fiert, lasam sa dea usor
in clocot, razuim usturoiul sau il zdrobim in presa de usturoi, stingem focul.
Se serveste cu salata de cruditati. Eu am preferat simplu, iar restul familiei
a servit cu carnati de pasare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu