Compot Pruna
Ingrediente:
1.
2 kg prune brune,
2.
zahar(4 linguri
la borcanul de 800 g),
3.
apa,
4.
vanilie,
5.
cuisoare
macinate.
Mod de preparare:
Prunele se spala se aseaza
in borcane de 800 g. Ca sa stim cu
aproximatie cata apa folosim
pt un borcan de compot, procedam asa:
turnam apa intrun borcan cu
prune, golim apa intro cratita si masuram
cantitatea respectiva. Pt
fiecare borcan de compot folosim 4 linguri de
zahar. Punem toata
cantitatea de apa si zahar la foc, adaugam un varf
de cutit cu cuisoare
macinate, cateva vanilii (3-4 plicuri), amestecam
pana la topirea completa a
zaharului (nu fierbem siropul, doar il
incalzim putin), apoi
strecuram siropul in fiecare borcan peste prune.
Capsam borcanele, apoi le
asezam intro tava in care punem apa si le dam
la cuptorul incins cam 30
minute, stingem focul si lasam borcanele sa
se raceasca, apoi le asezam
in camara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu