Blogul meu

Blogul meu

duminică, 25 mai 2014

Compot Pruna

Compot  Pruna
Ingrediente:
1.      2 kg prune brune,
2.      zahar(4 linguri la borcanul de 800 g),
3.      apa,
4.      vanilie,
5.      cuisoare macinate.
Mod de preparare:
Prunele se spala se aseaza in borcane de 800 g. Ca sa stim cu
aproximatie cata apa folosim pt un borcan de compot, procedam asa:
turnam apa intrun borcan cu prune, golim apa intro cratita si masuram
cantitatea respectiva. Pt fiecare borcan de compot folosim 4 linguri de
zahar. Punem toata cantitatea de apa si zahar la foc, adaugam un varf
de cutit cu cuisoare macinate, cateva vanilii (3-4 plicuri), amestecam
pana la topirea completa a zaharului (nu fierbem siropul, doar il
incalzim putin), apoi strecuram siropul in fiecare borcan peste prune.
Capsam borcanele, apoi le asezam intro tava in care punem apa si le dam
la cuptorul incins cam 30 minute, stingem focul si lasam borcanele sa
se raceasca, apoi le asezam in camara.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu