SALATA VERDE
Ingrediente
1.
1
capatana mare de salata verde sau 2 mijlocii,
2.
3 linguri
ulei,
3.
1 lingura
otet,
4.
sare,
piper,
5.
mustar
(facultativ).
Mod de preparare
Se spala salata in mai multe
ape, se curata de frunzele vestede si ingalbenite, se desprind frunzele unele
de altele si se scurg bine de apa. Intr-un castron se pregateste un sos din
ulei cu lamaie sau cu otet, sare si un praf de piper. Dupa gust se poate adauga
si putin mustar, care trebuie frecat la inceput cu uleiul turnat picatura cu
picatura, apoi subtiat cu lamaie sau otet. Cand sosul este gata, se pune
salata, se amesteca cu furculita si cu lingura de salata. In acelasi fel se
pregateste salata de marule, de papadie, de andive, salata creata etc. Salata
trebuie pregatita numai cu putin timp inainte de a fi servita, deoarece daca
sta prea mult se vestejeste si pierde din gust. O salata vesteda, nepregatita,
se improspateaza daca este tinuta un timp in apa rece
Ingrediente
1.
1
capatana mare de salata verde sau 2 mijlocii,
2.
3 linguri
ulei,
3.
1 lingura
otet,
4.
sare,
piper,
5.
mustar
(facultativ).
Mod de preparare
Se spala salata in mai multe
ape, se curata de frunzele vestede si ingalbenite, se desprind frunzele unele
de altele si se scurg bine de apa. Intr-un castron se pregateste un sos din
ulei cu lamaie sau cu otet, sare si un praf de piper. Dupa gust se poate adauga
si putin mustar, care trebuie frecat la inceput cu uleiul turnat picatura cu
picatura, apoi subtiat cu lamaie sau otet. Cand sosul este gata, se pune
salata, se amesteca cu furculita si cu lingura de salata. In acelasi fel se
pregateste salata de marule, de papadie, de andive, salata creata etc. Salata
trebuie pregatita numai cu putin timp inainte de a fi servita, deoarece daca
sta prea mult se vestejeste si pierde din gust. O salata vesteda, nepregatita,
se improspateaza daca este tinuta un timp in apa rece
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu