Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 14 mai 2014

SALATA VERDE

SALATA VERDE
Ingrediente
1.      1 capatana mare de salata verde sau 2 mijlocii,
2.      3 linguri ulei,
3.      1 lingura otet,
4.      sare, piper,
5.      mustar (facultativ).
Mod de preparare
Se spala salata in mai multe ape, se curata de frunzele vestede si ingalbenite, se desprind frunzele unele de altele si se scurg bine de apa. Intr-un castron se pregateste un sos din ulei cu lamaie sau cu otet, sare si un praf de piper. Dupa gust se poate adauga si putin mustar, care trebuie frecat la inceput cu uleiul turnat picatura cu picatura, apoi subtiat cu lamaie sau otet. Cand sosul este gata, se pune salata, se amesteca cu furculita si cu lingura de salata. In acelasi fel se pregateste salata de marule, de papadie, de andive, salata creata etc. Salata trebuie pregatita numai cu putin timp inainte de a fi servita, deoarece daca sta prea mult se vestejeste si pierde din gust. O salata vesteda, nepregatita, se improspateaza daca este tinuta un timp in apa rece


Ingrediente
1.      1 capatana mare de salata verde sau 2 mijlocii,
2.      3 linguri ulei,
3.      1 lingura otet,
4.      sare, piper,
5.      mustar (facultativ).
Mod de preparare
Se spala salata in mai multe ape, se curata de frunzele vestede si ingalbenite, se desprind frunzele unele de altele si se scurg bine de apa. Intr-un castron se pregateste un sos din ulei cu lamaie sau cu otet, sare si un praf de piper. Dupa gust se poate adauga si putin mustar, care trebuie frecat la inceput cu uleiul turnat picatura cu picatura, apoi subtiat cu lamaie sau otet. Cand sosul este gata, se pune salata, se amesteca cu furculita si cu lingura de salata. In acelasi fel se pregateste salata de marule, de papadie, de andive, salata creata etc. Salata trebuie pregatita numai cu putin timp inainte de a fi servita, deoarece daca sta prea mult se vestejeste si pierde din gust. O salata vesteda, nepregatita, se improspateaza daca este tinuta un timp in apa rece


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu