Blogul meu

Blogul meu

duminică, 4 mai 2014

Bors de perisoare

Bors de perisoare
Ingrediente
Bors de perisoare (6 portii)
Perisoare
1.      600 gr carne tocata amestec
2.      100 gr orez cu bob lung
3.      1 lingurita       sare
4.      2          oua
Compozitie
1.      2 morcovi
2.      pastarnac
3.      1/2 telina
4.      2 cepe
5.      2 ardei rosii
6.      1 cana             bulion sau 2 - 3 rosii
7.      250 ml zeama de varza sau bors
8.      1 legatura patrunjel
9.      1 legatura leustean
10.  dupa gust sare
Mod de preparare Bors de perisoare
    Legumele se spala, se toaca marunt sau se dau pe razatoare si se pun la fiert pentru 15 minute.
    Cat timp fierb legumele, se pregatesc perisoarele.
    Se spala si se usuca orezul.
    Carnea se amesteca bine si se framanta cu ouale, sarea si orezul.
    Perisoarele se formeaza cu mainile umede. Se adauga una cate una, in supa, pe toata suprafata oalei.
    Se fierb 15-20 minute, pana cand perisoarele ies la suprafata. Se ia spuma formata, din cand in cand.
    Se pune bulionul si apoi zeama de varza sau borsul, se mai da putin in clocot, dupa care se presara patrunjelul sau leusteanul si sare, daca mai este nevoie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu