Taietei cu pesmet
Ingrediente
1.
300 gr
taietei lati (fara ou in perioada postului)
2.
100 gr
pesmet
3.
80 gr
zahar
4.
1/4
lingurita scortisoara
5.
2 linguri
ulei (sau unt)
Portii: 3-4
Preparare
Se pun taieteii la fiert in apa cu putina
sare. Se fierb conform instructiunilor de pe pachet.
Intr-o tigaie larga se incinge 1 lingura
ulei si se adauga pesmetul. Se prajeste la foc mediu (la inceput) si amestecand
tot timpul. Dupa ce vedeti ca pesmetul incepe sa se rumeneasca usor, dat focul
la mic si continuati sa prajiti pana e rumen (nu va opriti din amestecat).
Cand pesmetul e rumen (dureaza cam 5
minute), adaugati zaharul si scortisoara si amestecati. Mutati pesmetul intr-o
farfurie.
Strecurati taieteii si adaugati peste ei
restul de 1 lingura ulei. Amestecati. Adaugati pesmetul cu zahar si amestecati.
Serviti cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu