Ciorba de burta
Ingrediente 10 portii – Ciorba de burta
1.
1 os de
vita,
1.2 kg burta vita fiarta,
2.
1 1/2
morcovi,
3.
1
radacina patrunjel,
4.
1/2
telina,
5.
2 foi de
dafin,
6.
1 ardei
iute,
7.
400 gr
smantana 20 %,
8.
3
galbenusuri,
9.
8 catei
mari de usturoi,
10.
2 linguri
de ulei,
11.
3-4
linguri de sare.
Pentru servire:
smantana, ardei
iute, piper , otet sau zeama de lamaie.
Mod de preparare
Intr-o oala mai mare punem osul de vita si
adaugam cca 4 l apa rece. Cand a dat primul clocot trebuie sa indepratam spuma.
Se adauga legumele (1 morcov, radacina
de patrunjel, telina) si foile de dafin.
Se lasa la fiert cca 1,30 ore. Dupa acest
timp strecuram supa obtinuta.
Separat intr-o cratita se incinge uleiul
apoi adaugam jumatatea de morcov razuit.
Se caleste pana se inmoaie apoi turnam supa
, burta fiarta si scursa bine, sare si punem
la fiert, la foc mic, pentru 5
minute.
Intr-un bol se amesteca bine smantana cu
galbesnusurile, se dizolva cu cateva polonice de ciorba fierbinte.
Se toarna incet in oala si amestecam usor,
cu grija pentru a nu se branzi.
Cateii de usturoi se strivesc , se adauga
un polonic de ciorba peste ei , se amesteca , se strecoara, iar mujdeiul obtinut se toarna in ciorba.
Se serveste calda , dupa preferinta cu
ardei iute taiat rondele, piper macinat, smantana si zeama de lamaie sau otet.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu