Blogul meu

Blogul meu

marți, 18 februarie 2014

Ciuperci in sos tomat, cu piure de cartofi

Ciuperci in sos tomat, cu piure de cartofi
Ingrediente
1.      2 cepe
2.      1 ardei gras
3.      200 g kaizer
4.      1 catel de usturoi
5.      400 g ciuperci ( pot fi si din conserva)
6.      3-4 rosii mari, bine coapte ( sau 400 ml. suc de rosii )
7.      sare
8.      patrunjel verde
9.      cartofi
10.  ulei
Mod de preparare
Feliem ceapa si ardeiul gras si le punem la calit in 3 linguri cu ulei. Presaram un praf de sare . Adaugam kaizerul taiat cubulete, ciupercile (crude - feliate, sau din conserva) si usturoiul felii.Lasam sa se caleasca 5 minute, mestecand continuu, apoi stingem cu rosii pasate la robot sau 400 ml suc de rosii si mai lasam sa fiarba 5 minute.
Spalam o legatura de patrunjel, tocam si presaram peste sos. Servim alaturi un piure de cartofi.
Daca dorim sa facem piure de post
Daca dorim sa facem piure de post, procedam astfel: curatam cartofii de coaja, ii feliem si-i punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti ii pasam adaugand putina  sare/ delikat si zeama in care au fiert , putin cate putin. La final adaugam ulei incins, in functie de cat dorim piureul de pufos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu